Arkiv för november, 2007

Microstocks : Blessing or Curse

tisdag, 27 november, 2007

Microstocks : Blessing or Curse

By Stefan Hermans

Selling your photos at stocksites – Microstocks : Blessing or Curse ?

View original article

1.The Question

The following question keeps returning on photo forums :” Who sells his photos at microstocksites, and how much does it earn ? ” Therefore I thought it would be interesting to write an article about selling your photos at those sites (mer…)

Program för att hålla koll på förtjänsterna

måndag, 26 november, 2007

I dag hittade jag ett program kallat ”MicroStock Watcher”. Med hjälp av det kan du lätt hålla koll på hur många bilder du laddat upp på sex olika micro stock agencies, och hur mycket du tjänat där innevarande månad. Istället för att logga in på sex olika ställen får man alltså reda på aktuell statistik direkt genom programmet. Det kan säkert vara ett bra program om man tjänar mycket på sina bilder och ofta loggar in för att kolla sina förtjänster. De bildbyråer man kan få statistik från är iStockphoto, Dreamstime, StockXpert, Fotolia, LuckyOliver och Shutterstock. Det går att testa programmet gratis i sju dagar eller så kan man köpa det för $15 (knappt 100 sek).

MicroStock Watcher

En bildgranskares vardag…

fredag, 23 november, 2007

I ett inlägg i Shutterstocks forum kan man läsa ett brev från en person som granskar bilder på en bildagentur (kanske Shutterstock). Det är väldigt roligt att läsa samtidigt som man kan lära sig en del om vad en bildgranskare inte vill se. Det låter verkligen inte som något roligt jobb…

Reviewing, A day in the life

Bra tips för de olika bildbyråerna

torsdag, 22 november, 2007

Jag har i dag hittat en sida med tips för några av de populäraste bildagenturerna. Tipsen är baserad på författarens egna erfarenheter och är väl värda att läsa igenom.

Microstock Tips & Tricks

Lär dig fota små saker

onsdag, 21 november, 2007

I går hittade jag en sida med många bra tips på hur man fotar mindre föremål som smycken, klockor, glas och blommor. De som står bakom sidan säljer ett ljustält som man kan använda när man fotograferar men ett liknande ljustält går att tillverka själv rätt snabbt. Det kanske inte blir lika snyggt men fotona blir ju lika bra för det.

Sidan med tips på hur man fotar mindre föremål i ett ljustält

Tips på hur man kan bygga ett eget ljustält av en kartong

Instruktioner för hur du bygger ett ljustält, multimediapresentation

Rädda dina misslyckade foton

tisdag, 20 november, 2007

I nedanstående artikel får du tips på hur du kan rädda dåliga foton. För även om de inte blev perfekta direkt från början kan de efter lite redigering i datorn bli till alldeles utmärkta bilder.

Getting what you want… even if you didn’t photograph it

Godkänd av Shutterstock!

måndag, 19 november, 2007

Jag gick med i Shutterstock i slutet av januari i år. Sedan dröjde det tills för ett halvår sedan innan jag skickade in mina första 10 foton för ett försök att bli godkänd. Tyvärr blev bara 6 av bilderna godkända och man måste ha minst 7 godkända för att bli accepterad. Sedan måste man vänta minst 30 dagar innan man får försöka igen.

Tiden gick och jag glömde bort Shutterstock men blev påmind då och då när jag läste om andra som alltid sa att just Shutterstock var det ställe där de tjänade mest. I fredags gjorde jag äntligen ett nytt försök med 10 nya bilder…

Efter bara en timme kom beskedet att jag var godkänd! Jippie!!! Nio av tio bilder accepterades. På söndagen loggade jag för skojs skull in på mitt Shutterstock-konto. Jag trodde inte att något skulle ha sålts än men oj vad fel jag hade… På lördagen blev mina bilder nedladdade 25 gånger och på söndagen 20 gånger. Så i helgen har jag alltså tjänat $11.25. Kankse inte så mycket men med tanke på att det bara är nio bilder så är jag imponerad. Jag har definitivt blivit taggad att skapa fler bilder!

Jag kan inte annat än instämma med de som säjer att Shutterstock är där man tjänar bäst. Trots att man inte får mer än $0.25 per nedladdad bild så uppväger mängden nedladdningar detta kraftigt. Detta är absolut en bildbyrå du bör vara medlem av om du planerar att tjäna pengar på dina bilder. Men se till att ha tio riktigt, riktigt bra bilder att skicka in första gången så du slipper vänta 30 dagar innan du får försöka igen.

Viktiga råd om vektorer

fredag, 16 november, 2007

I den här artikeln från iStockphoto får du många viktiga tips om du arbetar med att sälja vektorillustrationer.

Vector Dos And Don’ts

Vanligaste anledningarna till att få sin bild refuserad

torsdag, 15 november, 2007

I den här artikeln lär du dig de vanligaste anledningarna till att bilder blir ratade av bildbyråerna. Det är en bra artikel att läsa igenom innan man börjar skicka in sina bilder för granskning.

10 Reasons Why Your Stock Photographs Are Rejected

Förbättra dina digitala foton

onsdag, 14 november, 2007

I nedanstående artikel får du tips på saker du kan göra för att förbättra dina digitala foton.  Det är mer nybörjartips men om du inte fotat digitalt innan kan det vara bra att läsa igenom artikeln.

Tips to Improve Digital Photos