månadsarkiv: mars 2009

Can Stock Photo lanserar SpeedSubmit

Can Stock Photo lanserar nu SpeedSubmit – ett nytt system för att skicka in bilder på. Jag gick med i Can Stock Photo för en vecka sedan och har bara använt det nya SpeedSubmit för att skicka in bilder så jag vet inte hur det gick till förr. Men jag kan i alla fall säga att det nya sättet att skicka in bilder är oerhört snabbt och smidigt. Jag skickade in 260 bilder på bara några timmars tid. Och då var det själva FTP-överföring som tog den längsta tiden. När alla bilder väl var överförda behövde jag bara logga in på Can Stock Photo och godkänna att jag var skaparen av bilderna. Sedan var det klart! Man behöver inte kategorisera alla bilder vilket jag verkligen uppskattar. Om man behöver lägga till en model release till något foto görs detta på ett väldigt snabbt och smidigt sätt också.

Det finns en anledning till att jag inte gått med i Can Stock Photo tidigare. De som varit medlemmar där har sagt att de tjänar väldigt dåligt och många har helt gett upp att skicka in bilder dit eftersom det inte är värt tiden och jobbet att ladda upp bilderna. Skälet till att jag ändå valde att gå med i förra veckan är att många av Can Stock Photos medlemmar de senaste veckorna rapporterat att de tjänat lika mycket senaste månaden som på ett helt år tidigare.  Det beror på att CSP blev uppköpta av Fotosearch i november 2008. Det innebär att alla foton som man skickar in till CSP automatiskt blir tillgängliga för de miljoner människor som besöker Fotosearch varje vecka.

I och med att det nu går så väldigt snabbt att skicka in sina bilder till Can Stock Photo plus att bilderna blir tillgängliga hos Fotosearch så tycker jag att det är ett utmärkt tillfälle att gå med i CSP. Det ska bli mycket intressant att se om jag kommer att tjäna något där. Efter en vecka har jag bara fått två nedladdningar á $0.25. Jag har alltså bara tjänat $0.50! Så än så länge har jag inte så mycket att hurra över men förhoppningsvis blir det bättre!

Shutterstocks bildbank nu uppe i 6 miljoner bilder!

I förra veckan meddelade Shutterstock att de hade kommit upp i 6 miljoner bilder i sin bildbank. På mindre än fyra månader har de lagt till över en miljon bilder, vilket förstärker deras status som den snabbast växande sajten för högkvalitativa, royaltyfria bilder.

“We continue to experience tremendous growth in both the size of our library and in the volume of images that our subscribers download,” sa Jon Oringer, grundare och VD hos Shutterstock. ”Thanks to more than 144,000 submitters who contribute to our library, our customers can depend on us for a steady source of fresh, high quality content.”

Shutterstock accepterar i genomsnitt 70 000 bilder i veckan men fortsätter att bara godkänna den högsta kvalitén på foton, illustrationer och vektorer från sin globala bas av talangfulla medlemmar. Faktum är att mindre än 40 procent av alla de bilder som Shutterstock tar emot godkänns.

“We take great pride in our reputation as one of the most selective agencies,” sa Adam Riggs, VD och finanschef hos Shutterstock. “To reach this milestone so rapidly while maintaining our stringent acceptance standards is a testament to the creativity and passion of our photographers and illustrators.”

Riggs syftar på medlemmar som Sadik Demiroz från Istanbul, Turkiet som skickade in den 6 miljonte royaltyfria bilden. Demiroz fotade sin konstfulla komposition genom att använda en teknik kallad ”selektiv fokus” för att framhäva ett fält av tusenskönor på den engelska kusten medan han lämnade bakgrunden ur fokus.

“I’m thrilled that my photo is the 6 millionth image,” sa Demiroz. “Given Shutterstock’s reputation for selectivity, this recognition is a true honor.”

Demiroz är en professionell fotograf som har vunnit över 200 nationella och internationella utmärkelser och öppnat sju soloutställningar.


Här är Shutterstocks 6 miljonte bild, fotad av Sadik Demiroz…
 
Att höra att Shutterstock accepterar färre än 40 procent av bilderna de får in gör mig en aning stolt att de flesta av mina bilder blir accepterade. Jag tycker fortfarande att Shutterstock är den bästa microstock agenturen att jobba med av två anledningar. För det första så tjänar jag mest där även om skillnaderna inte alls är så stora nu som när jag först började. För det andra så uppmuntras man att fortsätta skicka in bilder. Jag vill skicka in nya bilder varje vecka så att jag fortsätter att få nedladdningar. Om det inte vore för Shutterstock så tror jag inte att min bildportfölj skulle ha vuxit så snabbt som den har nu.