månadsarkiv: januari 2013

Summering av år 2012

Monster scientist 2012 Ännu ett år har gått och det är dags att titta närmare på slutresultatet. (Förra årets summering hittar du här.)

Under år 2012 skickade jag in 58 nya bilder. Min inkomst från microstock var i genomsnitt $435 per månad. Jag tjänade även $410 extra på olika illustrationsuppdrag direkt till kunder. Mina inkomster från microstock har ökat med $715 sedan föregående år. Däremot har mina inkomster från illustrationsuppdrag minskat. Detta beror på att jag valt att tacka nej till många uppdrag. Det man kan konstatera är att jag varje år ökar mina microstock-inkomster lite trots att jag inte gör speciellt många nya bilder per år. En mycket positiv utveckling!

Under hösten har jag testat ett nytt sätt att tjäna pengar genom mina bilder. Jag har skrivit och illustrerat några barnböcker! Dessa säljs på engelska genom Amazon Kindle och på svenska genom Elib. Det är ännu för tidigt att säga hur detta ska gå men jag har länge drömt om att få skriva barnböcker så detta är en kul dröm som jag nu fått chansen att uppfylla. Nästa år kan jag förhoppningsvis berätta mer om hur det har gått. Men det här kanske kan vara ett sätt att tjäna pengar på även för de som inte vill skriva just barnböcker. Det finns ju t.ex. fotoböcker, serietidningar och konstböcker. Jag ser i alla fall med spänning fram emot att se hur detta ska gå!