Summering av år 2012

Monster scientist 2012 Ännu ett år har gått och det är dags att titta närmare på slutresultatet. (Förra årets summering hittar du här.)

Under år 2012 skickade jag in 58 nya bilder. Min inkomst från microstock var i genomsnitt $435 per månad. Jag tjänade även $410 extra på olika illustrationsuppdrag direkt till kunder. Mina inkomster från microstock har ökat med $715 sedan föregående år. Däremot har mina inkomster från illustrationsuppdrag minskat. Detta beror på att jag valt att tacka nej till många uppdrag. Det man kan konstatera är att jag varje år ökar mina microstock-inkomster lite trots att jag inte gör speciellt många nya bilder per år. En mycket positiv utveckling!

Under hösten har jag testat ett nytt sätt att tjäna pengar genom mina bilder. Jag har skrivit och illustrerat några barnböcker! Dessa säljs på engelska genom Amazon Kindle och på svenska genom Elib. Det är ännu för tidigt att säga hur detta ska gå men jag har länge drömt om att få skriva barnböcker så detta är en kul dröm som jag nu fått chansen att uppfylla. Nästa år kan jag förhoppningsvis berätta mer om hur det har gått. Men det här kanske kan vara ett sätt att tjäna pengar på även för de som inte vill skriva just barnböcker. Det finns ju t.ex. fotoböcker, serietidningar och konstböcker. Jag ser i alla fall med spänning fram emot att se hur detta ska gå!

2 tankar kring ”Summering av år 2012

  1. montelin

    Har lite svårt att komma vidare med mina illustrationer. Skulle vilja sälja dom, men vet inte heller hur jag ska prissätta dom.

    Skulle också vilja erbjuda mina besökare den bok som du erbjuder, kan jag det?

  2. admin Inläggsförfattare

    Att prissätta sina illustrationer är verkligen inte lätt – å ena sidan vill man ju ha skäligt betalt, å andra sidan kan man inte ta för mycket betalt för då vill inte kunderna köpa.

    Jag har precis tagit bort boken. Det är en del länkar som behöver uppdateras men visst får du erbjuda boken till dina besökare om du vill.

Kommentarer är stängda.