Arkiv för december, 2007

Nu tar Bildinkomster julledigt!

torsdag, 20 december, 2007

Från och med i dag och fram till någon gång runt den 7 januari tar jag julledigt från bloggandet här på Bildinkomster. Jag får se om jag hinner skapa några nya bilder under denna tid men annars räknar jag med att återkomma med nya krafter och ny energi i början av januari.

Det kan ju bli intressant att se hur det gått på Shutterstock då om jag inte skickat in några nya bilder på flera veckor. Redan nu ser jag att det bara är enstaka nedladdningar varje dag och jag misstänkar att de kanske helt kommer att upphöra inom kort. Men som sagt så fortsätter jag i början av nästa år med nya bilder och förhoppningsvis kan jag få fart på inkomsterna då.

Jag vill härmed önska alla en riktigt

God Jul och ett Gott Nytt År

God Jul

Är dina vektorer kompatibla?

onsdag, 19 december, 2007

De som jobbar med vektorillustrationer har många olika program att välja mellan men alla filformat är inte kompatibla med varandra. Om du jobbar med vektorer kan det vara bra att läsa nedanstående artikel från iStockPhoto för att få reda på i vilket filformat och vilken filversion som du bör spara de filer du planerar att sälja.

Are You Compatible?

Frustrerande refuseringar

tisdag, 18 december, 2007

Jag har de senaste dagarna skickat in sammanlagt tre bilder till Shutterstock vid två olika tillfällen. Alla har blivit refuserade p.g.a samma fel. Det står ”Your illustration has rough edges” som kommentar på alla bilderna. Jag förstår inte alls vad de menar. Jag har kollat och kollat på bilderna men tycker inte där är några grova eller ojämna kanter.

Jag har nu skickat in samma bilder till några andra bildagenturer för att se om de kan ge en bättre förklaring till vad som är fel. Det är så frustrerande när man inte själv förstår vad som är fel. Hade jag vetat det hade jag kanske kunnat rätta till det och sedan skicka in bilderna igen. Men det är bara att arbeta vidare med nya bilder…

Del 3 av Crestocks Photoshop-tävling avgjord

måndag, 17 december, 2007

I fredags utsågs vinnaren av deltävling 3 i Crestocks Photoshop-tävling. Som vanligt var det många bra bidrag även om jag fortfarande gillar bilderna i deltävling 1 mest. Kolla in vinnarna och se vad du själv tycker…

Photoshop Contest ’07 – Round 3 Winner Announcement

Rätt bildprocess

fredag, 14 december, 2007

I nedanstående artikel från Dreamstime får du tips på hur din bildprocess bör se ut från att planera ett foto till att efterbehandla det i Photoshop till att slutligen skicka in det till bildagenturen. En mycket läsvärd artikel!

Editors have feelings too, you know?

Humoristiska illustrationer som säljer

torsdag, 13 december, 2007

När man pratar om vilka bilder som säljer bäst inom microstock brukar man nämna affärsrelaterade bilder, bilder av människor, hälsoteman osv. Därför är det kul att se att även något helt annat, som t.ex. humoristiska illustrationer, också kan sälja bra.

Dean Murray från England har en portfölj som är full av charmiga humoristiska illustrationer. Han jobbar som frilansande  illustratör och webbdesigner och säljer sina bilder via ett flertal bildagenturer. Läs intervjun som Crestock gjort med honom och kolla på hans portfölj hos iStockphoto.

Intervjun – Illustrious crap, Mr Murray

Deans portfölj hos iStockphoto

Deans hemsida

Ta bort logotyper

onsdag, 12 december, 2007

Innan man skickar in sina bilder till en microstock-agentur så är det viktigt att man kollat så att inga logotyper syns någonstans i bilderna. Om man har en logotype i bilden måste man först ta bort den innan man skickar in den. I nedanstående artikel får du tips på hur du snabbt får bort dem med hjälp av Photoshop.

Carbon Clone. Removing logos & other copyrighted material.

Del två av Crestocks Photoshop-tävling avgjord

tisdag, 11 december, 2007

I förra veckan avgjordes del 2 av Crestocks Photoshop-tävling. Även denna gång var det många fina tävlingsbidrag. Se alla vinnarna här…

Photoshop Contest ’07 – Round 2 Winner Announcement

Vill du vara med och rösta fram vinnaren i tävlingsdel 3 så hittar du alla bidrag här.

Kom ihåg att om du vill vara med i deltävling 4 är det sista chansen att skicka in sitt bidrag i dag.

Bildrubriker

måndag, 10 december, 2007

Att skapa eller fota en bra bild är ju bara halva delen av jobbet i microstock. Den andra delen handlar om att välja rätt sökord, titel och beskrivning av sin bild. Även om sökorden är de allra viktigaste att få rätt är det en bra idé att även välja en bra och korrekt titel på sin bild. Lär dig mer om detta i nedanstående artikel från iStockphoto…

The Grey Matters: Image Titles

Fota koncept

fredag, 7 december, 2007

I nedanstående artikel från iStockphoto får du en förståelse för varför man ska fota ett koncept och inte bara ta en bild av ett objekt och hoppas att det ska sälja. Det gäller att tänka efter och planera hur man på bästa sätt kan framföra ett budskap med sin bild.

Shooting Concepts