Arkiv för kategori ‘Inspiration’

Inspireras av andras fotografier

måndag, 11 februari, 2008

I nedanstående video visas ett antal stillbilder av olika fotografer. Det är inte några direkt typiska stock-foton men man kan ju ändå hämta inspiration från dem.

Häftig fotovideo…

tisdag, 22 januari, 2008

I dag såg jag en häftig video på YouTube. Hela videon är sammansatt av 2000 vanliga fotografier men det blir som en film. Filmen visar hur olika koncept kan fotograferas. Det kan ge inspiration till egna fotosessioner! Jag tycker det är speciellt häftigt att se greenscreen-fotona (alltså foton som blir tagna mot en grön bakgrund) som därefter visas med den slutliga bakgrunden. Det är fantastiskt vad man kan göra i Photoshop! Du kan se videon här nedanför…

Goda råd från en som lyckats

fredag, 11 januari, 2008

I en forumtråd på Shutterstock delar David Davis med sig av sin erfarenhet av stock fotografering. David har på fem år gått från att vara totalt pank till att nu tjäna ett sexsiffrigt dollarbelopp årligen. Hans portfölj är verkligen imponerande och hans historia är inspirerande.

Making the BIG BUCKS in stock

Davids portfölj hos Shutterstock

Humoristiska illustrationer som säljer

torsdag, 13 december, 2007

När man pratar om vilka bilder som säljer bäst inom microstock brukar man nämna affärsrelaterade bilder, bilder av människor, hälsoteman osv. Därför är det kul att se att även något helt annat, som t.ex. humoristiska illustrationer, också kan sälja bra.

Dean Murray från England har en portfölj som är full av charmiga humoristiska illustrationer. Han jobbar som frilansande  illustratör och webbdesigner och säljer sina bilder via ett flertal bildagenturer. Läs intervjun som Crestock gjort med honom och kolla på hans portfölj hos iStockphoto.

Intervjun – Illustrious crap, Mr Murray

Deans portfölj hos iStockphoto

Deans hemsida

Säljande portfölj

torsdag, 6 december, 2007

I nedanstående artikel kan du läsa en intervju med Hidesy, vars riktiga namn är Amanda Rohde. Hon jobbar heltid som microstock fotograf och säljer sina bilder exklusivt genom iStockphoto. Läs intervjun och titta sedan på hennes portfölj som innehåller en väldig massa bra bilder. Man kan se att de flesta av hennes bilder verkar sälja bra.

Getting to know Hidesy

Hidesys portfölj

Inspirerande illustrationer

tisdag, 6 november, 2007

Kirsty Pargeter är en tjej som jobbar på heltid med att skapa bilder som hon säljer genom olika micro stock agencies. Hennes portfölj är oerhört imponerande och inspirerande. Hon både fotograferar och skapar illustrationer även om det verkar vara en övervägande del illustrationer.

Här kan du läsa en intervju med henne.

Här kan du titta på hennes portfölj på Crestock.