Summering av 2010!

MonsterHelloI år har jag knappt skrivit alls här i bloggen och jag har tyvärr inte heller ägnat speciellt mycket tid till mitt bildskapande. Jag vill ändå göra en summering av året som gått precis som jag gjorde förra året.

Under året som gått har jag bara skickat in 53 bilder. Med undantag av 6 bilder är alla inskickade under första halvåret av 2010. Trots detta har mina förtjänster inte sjunkit. Jag har tjänat över $300 alla månader utom tre i år (januari, juli och december). Sammanlagt har jag tjänat nästan $1000 mer under 2010 jämfört med 2009. Med andra ord har jag byggt upp en bra passiv inkomst!

I maj valde jag att stänga mitt konto hos Crestock. Anledningen var de långa väntetiderna för att få betalt. Dessutom tog det flera månader att få sina bilder granskade. Den 1 juli meddelade Crestock att de blivit uppköpta av Kanadensiska Masterfile Corporation. Efter det verkar det som att de fått läget under kontroll igen. Alla som väntat på sina pengar (vissa över ett år, tror jag) har fått betalt och bilderna blir nu granskade inom 12 dagar. Vi får se om jag återvänder till Crestock under 2011 eller inte.

Stockxpert lade ner sin sajt i februari vilket var tråkigt eftersom det var en av mina bättre inkomstkällor. Jag gick istället med i DepositPhoto, en nystartad bildbank. Men förtjänsterna där har varit mycket minimala.

Under 2010 började jag för första gången få förfrågan om att göra olika bildjobb från folk som sett mina portföljer hos de olika microstockagenturerna. Med andra ord kan man använda microstock som ett sätt att göra reklam för sitt arbete. Man når förmodligen ut till många fler potentiella kunder än vad man hade gjort om man bara hade gjort reklam genom sin egen hemsida. Nackdelen med att få jobb på detta sätt är att kunderna många gånger förväntar sig att man ska göra jobben väldigt billigt eftersom de kan köpa bilder billigt genom microstockagenturerna. Detta är i alla fall den slutsats jag har dragit men andra kanske har helt andra erfarenheter.

År 2011 hoppas jag att jag får in betydligt fler bilder än förra året. Det skulle vara kul om jag äntligen kunde få in över $400 någon månad. Men det återstår att se hur det gå. Ser fram emot ett nytt spännande år i alla fall!

En tanke kring ”Summering av 2010!

  1. Pingback: Bildinkomster.se » Blog Archive » Summering av år 2012

Kommentarer är stängda.