IStockphoto ingen favorit

Av någon anledning har jag missat att försöka bli godkänd hos iStockphoto tidigare. Kanske tyckte jag det verkade för svårt att bli godkänd, jag kommer inte ihåg. Men för några dagar sedan kom jag i alla fall på att jag skulle testa.

Jag skickade in tre bilder men den ena blev refuserad. Till min stora förvåning så ville de inte ha min bild på palmer i solnedgång – de efterfrågade inte just den typen av bilder just nu. Det är en av mina bäst säljande bilder på andra ställen så det var ju synd. Men tre dagar senare fick jag lov att ladda upp en ny bild för att se om den blev godkänd. Det blev den!

Så nu kan jag alltså skicka in bilder till iStockphoto också. Tyärr känns det inte som att det är lönt att genomgå besväret. Man kan bara ladda upp EN bild i taget där! Och de har ingen FTP-överföring! Tydligen är det fler än jag som tycker det är jobbigt att skicka in sina bilder där, visade det sig när jag kollade i deras forum. Det är inte bara det att man bara kan skicka in en bild i taget som är jobbigt heller, själva sidan där man lägger in sina sökord och väljer kategorier för bilden är också onödigt krånglig.

Mitt första intryck av iStockphoto är alltså inte alltför positivt. Men jag får väl ändå testa att skicka in några bilder och hoppas att förtjänsten gör det värt besväret.

Lägg till en kommentar