Hur ska dina modeller posera?

Jag har jobbat en hel del med digitala modeller de senaste dagarna. Med digitala modeller menar jag modeller av människor i 3d program på datorn. När man ska ta en bild (eller skapa en bild i ett 3d program) måste man veta hur modellen ska posera för att bilden ska bli bra. I verkliga livet kan ju modellen själv röra sig och man kan direkt se vad som blir bra men mina modeller i datorn rör ju inte på sig. Därför har jag insett att jag måste lära mig en del om poserande. Jag hittade nedanstående PDF-fil som är full av förslag på poser för både kvinnor, män och par. Vissa poser ser väldigt konstiga ut men en del kan faktiskt vara användbara. Behöver du också hjälp att komma på hur dina modeller ska posera framför kameran föreslår jag att du laddar hem filen.

Posing.pdf (högerklicka och välj ”Spara som” för att ladda hem filen)

Lägg till en kommentar