Kategoriarkiv: Bild/fototips, bildredigering m.m.

Fantastisk ”Photoshoppare” visar sina tricks

För ett tag sedan hittade jag en blogg av Carlos Caetano. Han säljer sina bilder via olika microstock-sajter. I sin blogg visar han upp en del av sina bilder och hur han har manipulerat dem. Han är utan tvekan fantastiskt duktig på Photoshop och det är oerhört intressant att se att man kan skapa en helt ny bild genom att kombinera två eller flera olika bilder. Jag rekommenderar verkligen ett besök på hans blogg. Du hittar bloggen här!

Är det bättre att bara jobba med en bildagentur?

I dag hittade jag ett blogginlägg på Dreamstime skrivet av Cynthi Kovach. Hon bestämde sig väldigt snabbt för att jobba exklusivt med Dreamstime. I sitt blogginlägg nämner hon en del rätt bra poänger med att jobba exklusivt. Och det verkar fungera bra för henne! Jag trodde väl aldrig att jag någonsin skulle fundera på att bli exklusiv men det kanske inte är en så dålig idé i alla fall. Det skulle definitivt vara betydligt mindra jobb att bara ladda upp bilder till en bildagentur och inte 10 (som jag gör nu). Det skulle också spara in tid som jag istället skulle kunna använda till att skapa fler bilder. Tja, jag kommer inte att bli exklusiv än i alla fall. Men i framtiden kan det vara något att fundera på.

Kolla in Cynthia Kovach portfölj! Hon har en massa gulliga bebisfoton… jag bara älskar dem!

Billiga tricks för din fotografering

I en artikel från iStockphoto får man tips på olika billiga saker man kan använda istället för dyrare utrustning. Ett tips är att sätta en avbruten plastsked framför blixten för att skapa en diffuser. Detta gör att blixten lättas upp och ljuset inte blir så hårt. Det är något jag kan tänka mig att testa. Jag gillar inte att använda blixten just för att jag tycker det blir alldeles för hårt ljus men med en sked kanske det blir bättre. Värt att testa!

Cheap Tricks – 10 ways (under $20!) to take your shoot from ghetto to ghetto-fabuluos

Enkelt sätt att få bort distraherande bakgrundsdetaljer

Många gånger när man tar ett foto (i alla fall för mig) så är där en massa störande bakgrundsdetaljer som förstör fotot. Normalt brukar jag redigera bort dessa i Photoshop vilket är väldigt tidsödande. I dag hittade jag ett tips på ett annat sätt att ta bort det som är störande i bakgrunden. Det kanske inte fungerar på alla foton men säkerligen på flera av dem. Och det går betydligt snabbare!

Remove Distracting Elements in your Photo

Gör dina business-bilder mer moderna

Som alla säkert vet är ju bilder på business-temat (alltså bilder på folk som jobbar, gör affärer, kontorteman osv.) mycket populära. Men om du ska skapa denna typ av bilder kan det vara bra att tänka på att dagens business-folk inte ser likadana ut som de gjorde för 10-15 år sedan. De flesta tänker säkert på män med kostym och portföljer i handen när de tänker på hur en typisk businessmänniska ser ut. Men i dag har man ju ofta en bärbar dator med sig och den förvarar man förmodligen inte i en typisk portfölj. Klädvalet är kanske inte heller samma typ av kostym som man hade förr utan kan vara i lite mer ”ledig” stil. Läs tipsen i nedanstående artikel för att få idéer till hur du kan modernisera dina business-bilder.

Update Business Images

Hur ser ett bästsäljande foto ut?

Förra veckan tipsade jag om en artikel på Dreamstime som analyserade de 10 bäst säljande illustrastionerna. Denna vecka vill jag börja med att tipsa om en liknande artikel fast för fotografier. Denna gång har artikelförfattaren alltså tittat på de 10 bäst säljande fotografierna hos Dreamstime under 2007. Sedan har hon analyserat bilderna. En mycket nyttig artikel! Man kan lätt se att grupper med människor är det som är populärast. Tyvärr är det ju också något av det svåraste att fota. Det är ju inte var dag man har tillgång till ett gäng villiga modeller som man kan fota.

What Makes Best Selling Photo? 

Tips för att skapa en bästsäljande illustration

I en artikel hos Dreamstime får man tips på hur man kan skapa en bästsäljande illustration. Artikelförfattaren har analyserat de 10 bäst säljande illustrationerna år 2007 hos Dreamstime och därefter kunnat dra en del slutsatser. Om du jobbar med illustrationer är denna artikel något du måste läsa!

Best Seller Tips-Illustration

Intressanta bakgrundsmaterial

I en forumtråd på Shutterstock visar folk upp sina foton och berättar vilket material de använt till bakgrunden i bilden. Det är väldigt intressant att se och jag har fått en massa bra tips. Ett av de bästa tipsen tyckte jag var att använda ett foto som bakgrund. Ska testa att skriva ut ett foto jag tagit på himlen i somras och ha som bakgrund i mitt nästa foto.

Next topic……interesting backgrounds/materials