Kategoriarkiv: Intressanta forumdiskussioner

Se upp med vad du fotograferar!

I Lucky Olivers forum berättar Beth Pulsipher (LoonGirl) om vad som hände när hon och hennes vän var ute och fotograferade i går. Hennes vän stannade på en allmän väg i närheten av en flygplats och började ta foton av ett radartorn. En flyganställd dyker upp och ber om att få se ID och ställer frågor om vad han gör. Senare på dagen kontaktar polisen dem och vill intervjua dem. Polisen säger att han kommer att meddela händelsen till FBI och FFA.

Eftersom de var på en allmän väg så gjorde de förmodligen ingenting fel. Men det är ju ändå inte så kul att hamna i en sådan situation. Jag tror kanske inte att något liknande skulle hända i Sverige men man vet ju aldrig. Det är nog bäst att man läser på om vilka regler och lagar som gäller innan man börjar fotografera sådant som kan vara tveksamt.

Upprörda känslor hos Shutterstock under påsken

Under påsken har många varit upprörda hos Shutterstock på grund av att de fått sina bilder refuserade utan någon vetting anledning. De flesta har fått kommentaren ”limited commercial value”. Det här kom fram i forumet och det visade sig att många var drabbade. Spekulationerna var många kring vad som kunde ha orsakat detta. En del trodde det var ett fel i programvaran och andra trodde det kunde handla om någon bildgranskare som var ny på sitt jobb. Till sist meddelade personal från Shutterstock att det inte var något fel i programvaran utan det var ett problem hos bildgranskarna. Ett tag senare lämnade de det här meddelandet:

“Unfortunately, some recent rejections were not reviewed properly. However, I am not stating that all rejections were, but some are very apparent and, again, these will be addressed individually with each submitter, as possible.”

Jag hade föredragit om det hade varit fel på programvaran eftersom den förmodligen är lättare att fixa än en bildgranskare. Shutterstock sa senare också det här:

“Now, in regards to recent rejections & to allay any concerns with reviews: All reviewers are being reviewed for both quality approvals and rejections on a daily basis. When a situation like this occurs, I will do my best to address everyone’s concerns right away and will move to correct the situation immediately. I have done so today.”

Själv har jag inte skickat in några bilder den senaste veckan för jag har jobbat med annat och det verkar som att det var tur. Nu vet jag inte om jag vågar skicka in några bilder på ett tag. Men det verkar i alla fall som att de granskar alla refuserade bilder på nytt. Skulle vara intressant att få reda på exakt vad som hänt!

Message to Admin

Intressanta bakgrundsmaterial

I en forumtråd på Shutterstock visar folk upp sina foton och berättar vilket material de använt till bakgrunden i bilden. Det är väldigt intressant att se och jag har fått en massa bra tips. Ett av de bästa tipsen tyckte jag var att använda ett foto som bakgrund. Ska testa att skriva ut ett foto jag tagit på himlen i somras och ha som bakgrund i mitt nästa foto.

Next topic……interesting backgrounds/materials

Vad tjänade du din första månad på Shutterstock?

I dag hittade jag en intressant forumtråd på Shutterstock där folk berättar vad de tjänat sin allra första månad hos Shutterstock. Det varierar mellan 0 dollar och över 700 dollar. Men någonstans mellan 30 och 100 dollar verkar vanligast. Det är ju även min egen erfarenhet. Själv tjänade jag $48.75 den första månaden.

What was your first month earning?