Shutterstocks bildbank nu uppe i 6 miljoner bilder!

I förra veckan meddelade Shutterstock att de hade kommit upp i 6 miljoner bilder i sin bildbank. På mindre än fyra månader har de lagt till över en miljon bilder, vilket förstärker deras status som den snabbast växande sajten för högkvalitativa, royaltyfria bilder.

“We continue to experience tremendous growth in both the size of our library and in the volume of images that our subscribers download,” sa Jon Oringer, grundare och VD hos Shutterstock. ”Thanks to more than 144,000 submitters who contribute to our library, our customers can depend on us for a steady source of fresh, high quality content.”

Shutterstock accepterar i genomsnitt 70 000 bilder i veckan men fortsätter att bara godkänna den högsta kvalitén på foton, illustrationer och vektorer från sin globala bas av talangfulla medlemmar. Faktum är att mindre än 40 procent av alla de bilder som Shutterstock tar emot godkänns.

“We take great pride in our reputation as one of the most selective agencies,” sa Adam Riggs, VD och finanschef hos Shutterstock. “To reach this milestone so rapidly while maintaining our stringent acceptance standards is a testament to the creativity and passion of our photographers and illustrators.”

Riggs syftar på medlemmar som Sadik Demiroz från Istanbul, Turkiet som skickade in den 6 miljonte royaltyfria bilden. Demiroz fotade sin konstfulla komposition genom att använda en teknik kallad ”selektiv fokus” för att framhäva ett fält av tusenskönor på den engelska kusten medan han lämnade bakgrunden ur fokus.

“I’m thrilled that my photo is the 6 millionth image,” sa Demiroz. “Given Shutterstock’s reputation for selectivity, this recognition is a true honor.”

Demiroz är en professionell fotograf som har vunnit över 200 nationella och internationella utmärkelser och öppnat sju soloutställningar.


Här är Shutterstocks 6 miljonte bild, fotad av Sadik Demiroz…
 
Att höra att Shutterstock accepterar färre än 40 procent av bilderna de får in gör mig en aning stolt att de flesta av mina bilder blir accepterade. Jag tycker fortfarande att Shutterstock är den bästa microstock agenturen att jobba med av två anledningar. För det första så tjänar jag mest där även om skillnaderna inte alls är så stora nu som när jag först började. För det andra så uppmuntras man att fortsätta skicka in bilder. Jag vill skicka in nya bilder varje vecka så att jag fortsätter att få nedladdningar. Om det inte vore för Shutterstock så tror jag inte att min bildportfölj skulle ha vuxit så snabbt som den har nu.