Uppdatering om Shutterstock och skattefrågan

Shutterstock har fortfarande inte gått ut med någon uppdatering angående skattefrågan som jag skrev om i föregående inlägg. Men jag skrev till dem och frågade om det var okej att använda ett EIN-nummer (Employeee Identification Number) istället för ITIN när man fyller i blankett W-8BEN. Jag fick då till svar att ett EIN (och även SSN) går bra att använda istället för ITIN när man fyller i blanketten. Så detta är goda nyheter för oss som har eget företag eftersom det är betydligt enklare att skaffa ett EIN än ett ITIN.

Som jag skrev i föregående inlägg gör du så här för att skaffa ett EIN-nummer:
1. Börja med att kolla igenom blankett SS-4. Kan vara lämpligt att skriva ut blanketten och fylla i den så att man verkligen är förberedd.
2. Ring till IRS i USA på telefonnummer +1-215-516-6999. Du kommer att få svara på en del frågor som du fyllt i på blankett SS-4.
3. I slutet av samtalet får du ditt EIN-nummer. Det skickas även hem till dig via vanlig post. Detta nummer använder du sedan när du fyller i blankett  W-8BEN.

Jag har inte själv ringt och skaffat mig numret men ska göra det inom närmsta tiden.

Lägg till en kommentar