Välkommen till Bildinkomster.se

I dag startar Bildinkomster.se! Jag hoppas att den här sidan ska kunna hjälpa många talangfulla fotografer, tecknare och videofilmare att förverkliga sina drömmar om att kunna tjäna pengar på sina bilder.

Kanske undrar du vem jag är och varför jag startat den här sidan? Jag heter Sarah Holmlund och jag driver redan ett antal sidor på nätet, bl.a. ArtikelZonen, InternetInkomstCenter och min personliga blogg SarahHolmlund.com. Jag gillar att bygga hemsidor och att hjälpa folk att tjäna pengar på nätet. Anledningen till att jag nu startat den här sidan är att jag även tycker det är kul att fota och att skapa bilder med hjälp av min dator.

I januari i år fick jag i uppdrag att recensera boken ”The Camera Dollar Income System” som handlar om hur man kan tjäna pengar med hjälp av sin digitalkamera. Boken tar upp flera olika sätt att tjäna pengar med kameran men jag fastnade för de så kallade ”Micro Stock Agencies”. I mitt recensionuppdrag ingick även att jag skulle testa konceptet. Därför skickade jag in några av mina fotografier, som jag tagit med en digitalkamera, till två bildagenturer. Då tyckte jag att dessa foton var jättebra och blev en aning besviken när ingen av dem blev godkända. Så här i efterhand när jag lärt mig lite mer om fotografering så kan jag se att de verkligen var riktigt dåliga! Jag gav i alla fall inte upp utan skickade istället in två bilder som jag gjort långt tidigare i ett 3d program. Dessa blev godkända. Efter att sedan ha gjort lite research kring vilken typ av bilder som säljer skapade jag en ny bild i ett 3d program som jag skickade in. Till min stora glädje och förvåning så blev den faktiskt köpt några gånger. Det här gav mig mersmak… Tänk att få sitta framför datorn hela dagarna och bara ägna sig åt att skapa bilder. Det hade varit kul!

Tyvärr har jag inte alltför mycket tid över till bildskapande men detta är ändå något som jag skulle vilja tjäna mer pengar på i framtiden. Men jag inser att det är en lång väg dit. Under tiden får jag ägna mig åt det som jag är bättre på… att skapa hemsidor och att hjälpa andra som har mer talang än mig att börja tjäna pengar på detta sätt. Jag vet att det finns många som inte ens själva vet om hur duktiga de är och som mycket väl skulle kunna skaffa sig en bra extrainkomst på det här sättet och som så småningom kanske kan växa till ett heltidsjobb.

Om du gillar att fota, teckna, filma eller skapa 3d-renderingar men är osäker på om dina bilder är tillräckligt bra så rekommenderar jag dig att ändå försöka. Skicka in några av dina bästa bilder till två-tre olika bildbyråer och se vad de säger. Det kostar ju inget att försöka. Blir bilderna inte godkända får du reda på vad som är fel och vad du får arbeta på att bli bättre på. Själv fick jag ju inte mina bilder godkända första gången men jag gav inte upp. Och jag har lärt mig en hel del sedan jag tog de där första fotona vilket är mycket tack vare att bildbyråerna var ärliga och talade om exakt vad som var fel på bilderna.

Även om jag startat den här sajten är jag alltså ingen expertfotograf eller proffsillustratör eller liknande. Jag har ett fåtal bilder i min portfölj på ett antal olika bildbyråer och jag vet att dessa bilder knappast är några toppenbra bilder men jag har en förhoppning om att förbättra mig. Jag kommer att försöka öka min portfölj och förbättra mina foton. Sedan får vi se om jag kan börja få lite inkomster från detta så småningom. Under tiden hjälper jag gärna andra som vill prova på detta. Behöver du t.ex. hjälp med att komma på sökord till en bild så är det bara att höra av sig!

Har du några erfarenheter av att jobba med micro stock agencies? Lämna gärna dina kommentarer här i bloggen. Det är alltid roligt att läsa om andras framgångshistorier. Har du dåliga erfarenheter är det självklart intressant att höra om dessa också.

Lycka till med bildskapandet!

Vänliga hälsningar
Sarah

Lägg till en kommentar