Lär av mina och andras misstag

I början av veckan tog jag en del foton som jag tyckte blev riktigt bra. Men igår började jag skicka in dem till några olika bildbyråer och då visade sig att de flesta var oanvändbara. Två olika bildbyråer har kommenterat att de är dåligt isolerade (eller vad man nu säger på svenska). Bakgrunden är alltså inte perfekt och jämnt vit. När jag efterbehandlade fotona i Photoshop fattade jag medvetet beslutet att inte göra bakgrunden perfekt men det var alltså ett misstag. Jag tycker de är snyggare som de är men eftersom jag vill få fotona sålda så kommer jag givetvis att göra om dem. Man lär sig av sina misstag…

På Shutterstock finns en forumtråd där en person undrar varför hans foton blivit refuserade. Sedan visar han några av fotona han skickat in och då är det inte så svårt att förstå. Han har tagit samma foto och ändrat färg på det ett antal gånger. Så har han dessutom gjort med ett flertal foton. Jag vet inte om detta är ett vanligt misstag men att döma av vad jag har läst förr så är detta något som bildgranskare ser rätt ofta. Kolla på inlägget och lär från någon annans misstag…

Please Read This !!!

Comments are closed.