Cutcaster – börsliknande bildagentur

Cutcaster har nu öppnat upp dörrarna för allmänheten. Det är en lite annorlunda bildagentur. John Griffin, som har skapat sajten, har en bakgrund inom aktiehandel på Wall Street. Han har tagit med sig sin lärdom därifrån när han skapat Cutcaster. Han beskriver sajten så här…

”We are a digital content marketplace where members can buy, sell and request video footage, b-roll, short films, animations, motion graphics, backgrounds and photos. We are the first dynamic digital content marketplace and not just another static storefront.”

Man kan sälja både foton och videoklipp på sajten och man bestämmer själv vilka priser man ska sätta. Sedan kan köparna förhandla om priset med säljaren om de vill. Köparna kan alltså välja att bjuda om ett lägre pris på en bild men det är upp till säljaren om han/hon är villig att acceptera budet.

Om en köpare inte hittar vad han letar efter kan han använda sig av funktionen ”ProjectRequest” och skicka ut en efterfrågan till alla medlemmar på sajten. Sedan kan man som bildsäljare välja att skapa den bild eller video som efterfrågas, om man vill det.

Det låter som att det här kan bli en spännande sajt i framtiden förutsatt att köparna hittar dit. Just funktionen  ”ProjectRequest” tycker jag är en bra idé!

Länk till Cutcaster

Lägg till en kommentar