Arkiv för kategori ‘Video’

Yuri Arcurs visar sin studio!

tisdag, 19 maj, 2009

I nedanstående video visar microstock-superstjärnan Yuri Arcurs upp sin fantastiska studio. Det är otroligt att se hur stor den är och hur många olika scener han har byggt upp där. Något som är ännu mer fantastiskt är att han lyckats så bra på bara 3 år. Det är verkligen inspirerande! Men man ska ju också komma ihåg att han lagt ner en väldig massa tid på detta. Han har inte jobbat några vanliga 40 timmarsveckor utan 60-70 timmar per vecka. (Det är nog en fördel om man inte har familj om man ska jobba så mycket.) Kolla in videon nedanför och dröm om den dagen när du själv har din egen megaenorma studio att visa upp…Förbättra dina porträttfoton snabbt i Photoshop

måndag, 3 mars, 2008

I nedanstående video visas hur man snabbt och enkelt kan förbättra ett porträttfoto med hjälp av Photoshop. Trots att jag använt Photoshop en hel del var detta något nytt. Jag hade kunnat få fram samma resultat men det hade förmodligen tagit en timme istället för några få minuter. Så nu har jag lärt mig något nytt!

10 bästa digitalfotograferingstipsen

måndag, 25 februari, 2008

I nedanstående video ger Rick Sammon sina 10 bästa digitalfotograferingstips. Personligen tycker jag att bilderna i videon är lite trista men tipsen är ändå bra.

Inspireras av andras fotografier

måndag, 11 februari, 2008

I nedanstående video visas ett antal stillbilder av olika fotografer. Det är inte några direkt typiska stock-foton men man kan ju ändå hämta inspiration från dem.

Se en stock-foto session

onsdag, 30 januari, 2008

I nedanstående video ser man den tyska fotografen Robert Kneschke fota typiska stock-foton. Tänk om man själv lika lätt kunde slänga ihop en fotostudio och skapa hela fotoscener.

Lär dig om modefotografering

torsdag, 24 januari, 2008

I nedanstående video får du se hur en modefotografering kan gå till. Videon innehåller tips även för oss som inte har tillgång till en riktig studio med professionell utrustning.

Häftig fotovideo…

tisdag, 22 januari, 2008

I dag såg jag en häftig video på YouTube. Hela videon är sammansatt av 2000 vanliga fotografier men det blir som en film. Filmen visar hur olika koncept kan fotograferas. Det kan ge inspiration till egna fotosessioner! Jag tycker det är speciellt häftigt att se greenscreen-fotona (alltså foton som blir tagna mot en grön bakgrund) som därefter visas med den slutliga bakgrunden. Det är fantastiskt vad man kan göra i Photoshop! Du kan se videon här nedanför…