Summering av år 2009!

Det känns som att det inte var lång tid alls sedan jag summerade år 2008 men nu är det redan dags att titta tillbaks på år 2009…

När jag startade året hade jag ungefär 170 bilder på 8 olika bildbanker. Mitt mål var att tjäna minst $100 i månaden. Jag hade bestämt mig för att skicka in minst 7 bilder i veckan. I maj 2009 tjänade jag för första gången över $200. Då blev mitt nya mål att hålla mig över $200 i månaden. I september tjänade jag för första gången över $300 och sedan dess är mitt mål att hålla mina förtjänster över $300.

Och hur gick det då med målet att göra minst 7 bilder i veckan då? Jo, det första halvåret skötte jag mig exemplariskt och skapade minst det antal bilder som var tänkt. Men sedan blev det semester och efter det gick det värre. De senaste 6 månaderna har jag tyvärr inte gjort mina 7 bilder i veckan vilket förmodligen resulterat i ett sämre resultat än vad jag skulle kunna haft om jag gjort vad jag skulle.

I slutet av 2009 hade jag i genomsnitt 430 bilder på 10 olika bildbanker.  Sammanlagt har jag tjänat drygt $3000 på mina bilder under året. Utslaget på hela året blir det ungefär 1800 sek i månaden. De senaste 4 månaderna har jag tjänat runt 2500 sek i månaden. De börjar bli ett riktigt bra tillskott i kassan!Jag är mycket nöjd med 2009 års resultat 🙂

Inför 2010 kommer jag att fortsätta att försöka skicka in bilder regelbundet varje månad även om jag än så länge inte satt ett bestämt mål på hur många jag ska skicka in varje vecka. Jag kommer också att försöka få in fler bilder hos iStockphoto (har lyckats öka antalet från 17 i början av året till 42 i slutet). Jag har väldigt svårt att få något godkänt där och själva inskickningsproceduren är väldigt tidsödande men det är trots allt värt besväret – i december tjänade jag $82 på mina 42 bilder hos iStockphoto.

Jag ser fram emot att se hur det nya året kommer att gå. Jag känner ju redan att inkomsterna börjar bli riktigt bra och det blir bara roligare och roligare att räkna ihop hur mycket jag tjänat i slutet av varje månad!

Hur har ditt år gått? Kanske skickade du in dina första bilder under 2009? Jag vet att en del av de jag har värvat till olika bildbanker har kommit igång och tjänar pengar. Det är alltid roligt att se! Berätta gärna om dina egna erfarenheter genom att lämna en kommentar här i bloggen.

En tanke kring ”Summering av år 2009!

  1. Pingback: Bildinkomster.se » Blog Archive » Summering av 2010!

Kommentarer är stängda.