$41.75 på en dag – det måste vara ett misstag!

I går upptäckte jag helt plötsligt att jag hade tjänat $40 extra hos Shutterstock. Man tjänar ju normalt bara $0.25 per nedladdad bild så något var helt klart fel. Jag väntade hela dagen på att de skulle upptäcka sitt misstag och ta bort pengarna från mitt konto. Men på kvällen fanns de fortfarande kvar.

Då kollade jag upp var felet hade uppstått. Det visade sig att två av mina bilder hade blivit nedladdade en gång vardera och jag hade fått $20 per bild för det. Det kan ju inte stämma, tänkte jag. Men efter lite sökning i Google insåg jag att mina bilder blivit sålda med Extended License. Då tjänar man tydligen $20 per EL försäljning.

Jiippie! Det var inget fel alltså! Nu förstår jag varför folk i Shutterstocks forum alltid är så glada när de fått en EL nedladdning. Jag har aldrig förstått vad det har varit eller brytt mig om det men nu vet jag… Så gårdagens totala förtjänst hos Shutterstock blev $41.75. Jag är riktigt nöjd 🙂 Nu vill jag bara skapa fler och fler och fler bilder…

Lägg till en kommentar