Upprörda känslor hos Shutterstock under påsken

Under påsken har många varit upprörda hos Shutterstock på grund av att de fått sina bilder refuserade utan någon vetting anledning. De flesta har fått kommentaren ”limited commercial value”. Det här kom fram i forumet och det visade sig att många var drabbade. Spekulationerna var många kring vad som kunde ha orsakat detta. En del trodde det var ett fel i programvaran och andra trodde det kunde handla om någon bildgranskare som var ny på sitt jobb. Till sist meddelade personal från Shutterstock att det inte var något fel i programvaran utan det var ett problem hos bildgranskarna. Ett tag senare lämnade de det här meddelandet:

“Unfortunately, some recent rejections were not reviewed properly. However, I am not stating that all rejections were, but some are very apparent and, again, these will be addressed individually with each submitter, as possible.”

Jag hade föredragit om det hade varit fel på programvaran eftersom den förmodligen är lättare att fixa än en bildgranskare. Shutterstock sa senare också det här:

“Now, in regards to recent rejections & to allay any concerns with reviews: All reviewers are being reviewed for both quality approvals and rejections on a daily basis. When a situation like this occurs, I will do my best to address everyone’s concerns right away and will move to correct the situation immediately. I have done so today.”

Själv har jag inte skickat in några bilder den senaste veckan för jag har jobbat med annat och det verkar som att det var tur. Nu vet jag inte om jag vågar skicka in några bilder på ett tag. Men det verkar i alla fall som att de granskar alla refuserade bilder på nytt. Skulle vara intressant att få reda på exakt vad som hänt!

Message to Admin

Lägg till en kommentar