månadsarkiv: december 2007

Nu tar Bildinkomster julledigt!

Från och med i dag och fram till någon gång runt den 7 januari tar jag julledigt från bloggandet här på Bildinkomster. Jag får se om jag hinner skapa några nya bilder under denna tid men annars räknar jag med att återkomma med nya krafter och ny energi i början av januari.

Det kan ju bli intressant att se hur det gått på Shutterstock då om jag inte skickat in några nya bilder på flera veckor. Redan nu ser jag att det bara är enstaka nedladdningar varje dag och jag misstänkar att de kanske helt kommer att upphöra inom kort. Men som sagt så fortsätter jag i början av nästa år med nya bilder och förhoppningsvis kan jag få fart på inkomsterna då.

Jag vill härmed önska alla en riktigt

God Jul och ett Gott Nytt År

God Jul

Frustrerande refuseringar

Jag har de senaste dagarna skickat in sammanlagt tre bilder till Shutterstock vid två olika tillfällen. Alla har blivit refuserade p.g.a samma fel. Det står ”Your illustration has rough edges” som kommentar på alla bilderna. Jag förstår inte alls vad de menar. Jag har kollat och kollat på bilderna men tycker inte där är några grova eller ojämna kanter.

Jag har nu skickat in samma bilder till några andra bildagenturer för att se om de kan ge en bättre förklaring till vad som är fel. Det är så frustrerande när man inte själv förstår vad som är fel. Hade jag vetat det hade jag kanske kunnat rätta till det och sedan skicka in bilderna igen. Men det är bara att arbeta vidare med nya bilder…

Humoristiska illustrationer som säljer

När man pratar om vilka bilder som säljer bäst inom microstock brukar man nämna affärsrelaterade bilder, bilder av människor, hälsoteman osv. Därför är det kul att se att även något helt annat, som t.ex. humoristiska illustrationer, också kan sälja bra.

Dean Murray från England har en portfölj som är full av charmiga humoristiska illustrationer. Han jobbar som frilansande  illustratör och webbdesigner och säljer sina bilder via ett flertal bildagenturer. Läs intervjun som Crestock gjort med honom och kolla på hans portfölj hos iStockphoto.

Intervjun – Illustrious crap, Mr Murray

Deans portfölj hos iStockphoto

Deans hemsida

Del två av Crestocks Photoshop-tävling avgjord

I förra veckan avgjordes del 2 av Crestocks Photoshop-tävling. Även denna gång var det många fina tävlingsbidrag. Se alla vinnarna här…

Photoshop Contest ’07 – Round 2 Winner Announcement

Vill du vara med och rösta fram vinnaren i tävlingsdel 3 så hittar du alla bidrag här.

Kom ihåg att om du vill vara med i deltävling 4 är det sista chansen att skicka in sitt bidrag i dag.

Bildrubriker

Att skapa eller fota en bra bild är ju bara halva delen av jobbet i microstock. Den andra delen handlar om att välja rätt sökord, titel och beskrivning av sin bild. Även om sökorden är de allra viktigaste att få rätt är det en bra idé att även välja en bra och korrekt titel på sin bild. Lär dig mer om detta i nedanstående artikel från iStockphoto…

The Grey Matters: Image Titles