StockXpert lägger ned!!

I tisdags meddelade helt plötsligt StockXpert att de lägger ned. Sedan i tisdags går det inte längre att ladda upp några nya bilder. De bilder som väntar på att bli granskade kommer att ha en chans att bli granskade fram till den 10 februari. Från och med den 11 februari går det inte längre att köpa några nya bilder.

Efter det kommer man fortfarande att kunna logga in och kolla sin statistik osv. De som gått med på att sälja sina bilder hos Gettys nya prenumerationsbildsajt Thinkstock kommer att fortsätta få betalt via sitt StockXpert-konto. Men det kommer alltså inte att gå att ladda upp några nya bilder via StockXpert. Vill man ha in fler bilder till Thinkstock så måste man göra det via iStockphoto.

Inga bilder från StockXpert kommer att flyttas över till iStockphoto, som det ser ut just nu. Jag hoppas verkligen att de ändrar sig på den punkten. Eftersom man bara får ladda upp 15 bilder per vecka och det mesta ändå inte blir accepterat så kommer det att ta en väldigt lååång tid att bygga upp en lika stor portfölj där. Jag har 464 bilder hos StockXpert men bara 42 hos iStock och det verkar som att de flesta andra har samma erfarenhet.

Det blir intressant att se om jag kommer att tjäna något på Thinkstock. Just nu finns bara 12 bilder från mitt iStock-konto där men jag hoppas att mina bilder från StockXpert kommer att läggas till så småningom. Om du vill se om dina egna bilder blivit flyttade dit kan du söka på ditt för och efternamn inom enkla citationstecken, så här t.ex. ’Sarah Holmlund’.

Det känns väldigt tråkigt att StockXpert lägger ned. Jag har tjänat en del där och det är inget kul att behöva förlora en inkomstkälla. Nu gäller det att anstränga sig ännu hårdare för att få in fler bilder hos iStockphoto. Men det är så svårt! Det är oerhört frustrerande att hela tiden få sina bilder refuserade trots att alla andra accepterar dem. Jag får nästan alltid samma anledning till mina refuseringar – att bilderna inte är renderade i högsta kvalitet. Jag efterredigerar alltid mina bilder i Photoshop just för att de ska bli helt perfekta och jag försöker verkligen få varenda pixel rätt men det är ändå inte tillräckligt bra för iStock. Jag undrar hur det hade varit om jag jobbat exklusivt med dem. Det verkar som att det är enklare att få sina bilder accepterade då. Men jag förstår inte logiken i det. Ja, ja det är bara att fortsätta försöka, för inkomsterna är i alla fall utmärkta där. Med mina 42 bilder har jag tjänat $70-80 de senaste månaderna. Undrar hur mycket jag hade tjänat om jag hade haft 400 bilder där?