Se upp med vad du fotograferar!

I Lucky Olivers forum berättar Beth Pulsipher (LoonGirl) om vad som hände när hon och hennes vän var ute och fotograferade i går. Hennes vän stannade på en allmän väg i närheten av en flygplats och började ta foton av ett radartorn. En flyganställd dyker upp och ber om att få se ID och ställer frågor om vad han gör. Senare på dagen kontaktar polisen dem och vill intervjua dem. Polisen säger att han kommer att meddela händelsen till FBI och FFA.

Eftersom de var på en allmän väg så gjorde de förmodligen ingenting fel. Men det är ju ändå inte så kul att hamna i en sådan situation. Jag tror kanske inte att något liknande skulle hända i Sverige men man vet ju aldrig. Det är nog bäst att man läser på om vilka regler och lagar som gäller innan man börjar fotografera sådant som kan vara tveksamt.

Lägg till en kommentar